söndag 24 mars 2019


Jesu seger 106,
Är Gog kriget efter 1000 års riket, det vi ser idag


Det är en intressant fråga, för Gog det är alltså något som man hittar, förutom i Upp 20, också i Hes 38 och 39. Det är där beskrivet som Israels fiender. Och vi kan se hur det som står i Hes 38 och 39 faktiskt händer idag.

Betyder det här att vi redan idag har kommit till slutet av 1000 årsriket. Eller betyder det att det vi läser om här i Upp 20 inte är Hes 38 och 39.

För min del anser jag att Hes 38 och 39 är det vi ser händer idag, Medan det som står i Upp 20 är ett annat krig med samma fiende Gog. Går man igenom texten så stämmer det som står i Hes 38 och 39 med det som Israel har mött när de kommit hem nu i våra dagar.


Vi kan konstatera att vi redan har haft 7 krig, mellan Israel och deras fiender.

Hes 38:17.  Så säger Herren Jesus [Jashve]: Du är den som jag har talat om, i gångna dagar, till mina tjänare Israels profeter, i profeternas dagar, de omgångar [år] som kommer med dig över dem.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].

Vi har Gazaremsan med självstyre. Gazaremsan ligger ju just öster om havet och där ska alltså Gog begravas. Det kommer att vara slutet för Gog, Israels motståndare.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}

Vi har områdena i Osloavtalet med självstyre. Här hittar vi samma tänk, att det är gravar, precis som man begravde Gog i Gazaremsan.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.

Och krigen fortgår gång efter gång igen.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].

Och det är intressant att se att det står här om att rena landet 7 gånger, det påminner om den situation man har idag, med Israels motståndare som försöker att infiltrera och med olika metoder störa med raketerangrepp och terror, och Israel kamp att hålla sitt land rent från det här.

Vi kan alltså här se att det Gog krig som finns beskrivet i Hes 38 och 39 det är de krig som just nu pågår i omgångar och som vi haft sedan israel bildades 1948. Och det leder alltså till att det krig som vi läser om i Upp 20 är ett annat krig men med samma fiende Gog inblandad.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar