fredag 1 mars 2019


Jesu seger 83,
Guds lösning är ett land




Här kan vi se Guds lösning på palestinaproblemet. Man talar bland politiker idag om att dela Israel land. Men Guds lösning är att Palestinierna ska bo i Israel tillsammans med Judarna i Fred.

Hes 47:21.  Och ni delar detta landet mellan er, Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] stammar.
Hes 47:22.  Och det skall ske när ni kastar lott om arvedelarna för er och för främlingen, att främlingen som bor bland er som har låtit föda barn bland er och är för er som en infödd bland Israels barn, de kastar [kastar lott] om arvedel [egendom] bland Israels stammar.
Hes 47:23.  Och det skall ske att i den stam som främlingen bor, där ger ni honom hans arvedel [egendom], säger Herren Jesus [Jashve]


De som vill dela Israels land i två stater följer inte Guds beslut. Israel ska inte delas. Men de Palestinier som bor i Israel de ska få sin del bland Israels folk.

Det ska alltså vara en stat, Israel, men Främlingen, Palestinierna ska också få bo där. Det är det vi läser i Hes 47:23 som är det sammanhang i Bibeln där Gud talar om Israels gränser.

Hur kommer det här att implementeras. Ja det är något som vi får se i framtiden. Gud kommer att lösa det och Israel kommer att få fred också med de Palestinska grupperna, men den exakta vägen dit känner bara Gud själv.

Så det är en spännande tid vi har framför oss just nu.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar