torsdag 21 mars 2019


Jesu seger 103,
Alla folk går mot Jerusalem



Alla ska vara med mot Judarna och Jerusalem.

Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.

Vi kan läsa om Gog och Magog i Hes 38 och 39 och hur där går mot Israel. Gog är Israels fiender, och Magog är de som stöder Gog.


Vi hittar Gog och Magog i Hes 38:2 och där har vi också betydelserna av ordet.

Hes 38:2.  Människoson [Adams son, Människobarn] vänd ditt ansikte mot Gog*, Magogs** land, det väldiga giftets och värdens*** regent.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Magog=från Gog, å Gogs vägnar}
{***Ros, Mesek och Tubal <= Ros=huvud, topp, chef, regent, gift| Mesek=väldig, utsträckt, så, dra upp| Tubal=förvirring, blandning, värden, ett land}

När vi tittar på Gog ser vi här betydelser som altartop och tak. Och det pekar på Islam, som ju anser att den står över alla andra religioner. Den är taket, och vi ser hur Islam idag försöker fira den seger som de tror sig se.

Och tittar vi på Magog så betyder det ”från Gog”, eller man kan också säga ”å Gogs vägnar”. Och bland dem kan vi alltså också räkna in Sverige idag som alltså stöder Hamas och Fata, som är Israels fiender och har som mål att utrota Israel.

Vi ser hur hatat mot Israel finns idag i vårt samhälle och när vi läser Bibeln ser vi som vi har tittat på i de gångna avsnittet hur Jesus kommer att rädda Israel ur denna knipa.

Men här har vi alltså åter ett utbrott av detta hat när vi kommer till slutet av 1000 årsriket. Då är vi alltså åter framme vid Israel hatat och de som vill utrota dem. Och här går man alltså från Jordens 4 hörn mot Jerusalem för att utplåna Israel och det Jesus lovat och sagt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar