söndag 31 mars 2019


Jesu seger 113,
Frälsningen är fantastisk


Frälsningen är en fantastisk upplevelse. Här beskrivs det som en brud, utsmyckad och underbart att se. Och sanningen är att frälsningen är en fantastisk upplevelse som ger oss ett bra liv. Här och i alla evighet.

Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.


Man kan fråga sig varför det här jämförs med en Brud, Jesus är ju vår brudgum. Och det är ju han som kommer till oss. Men jag ser det som redan när det kommer till oss, redan när frälsningen är på väg till oss förvandlas vi liksom till Jesu Brud.

Det är intressant att i det här sammanhanget läsa Ef 2:6:

Ef 2:4. Men Gud är rik på nåd på grund av hans stora kärlek, med vilken han älskar oss.
Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.

Alltså redan här har Gud satt oss andligt sett i himlen med Messias. Så när Gud kommer ner till oss så kan vi också se det som att vi, på något sett, redan är med.

Och allt är på grund av Guds kärlek som vi kan läsa i Ef 2:4 ovan.

Vi kan också läsa om Guds Paradis som är en annan beskrivning på samma frälsning och hur fantastisk den är.

1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son planterade glädjen i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] och han kallade Adams [människans, den blodrödes] namn, det som formar [är konceptet].

Redan från början var det Guds plan att frälsa oss och här i Guds Jerusalem är det alltså förverkligat totalt för alla.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar