tisdag 12 mars 2019


Jesu seger 94,
Satan ska bindas


Det var tre onda andar i Upp 16:13 och den första av dem var Draken, Ormen, och här i Upp 20:1 binds han med bojor. Satan är fångad.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.


Det är Satan, Den gamle Ormen som förfört i alla tider. Vi vet hur han förförde Eva i 1 Mos 3. Och Eva är en symbol på församlingen. Alltså är det Ormen, Satan själv som går fram idag med sin förförelse av Kyrkan.

Det verkar som dagens kyrka inte ser att det är Ormen, Satan själv som står där och förför dagens kyrka och säger: Skulle väl Gud ha sagt. Men denne Satan, denne Orm, ska alltså bli fängslad. Han ska hindras från att förföra mera.

Varför nöjer sig Gud med att fängsla Satan. Varför kastar han honom inte i eldssjön med en gång.

Ja det finns frågor som vi inte får svar på och det här är en av dem. Men Gud vet allt och det han säger är det som kommer att hända.

Och Jesu seger kommer att blir fullkomlig.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar