tisdag 21 april 2020


De 2 Vilddjuren 02,
Totalsummering 02,
Israels seger och Andens utgjutelse och Väckelse


I Samband med att de Två Vilddjuren styrde världen så utförde också Gud sitt verk, Och när Vilddjuren stod för Krig och Förförelse så stod Gud för Israels Seger och Ande utgjutelse och Frälsning och Försoning.

Det här kan vi läsa om i de första 5 versarna i Upp 14. Alltså direkt efter Upp 13 där vi läste om Vilddjuren under 1900 talet och deras handlande.


De 2 Vilddjuren 42, Israels seger 1967

Det är inte bara ondskan som går fram idag. Guds folk vinner också seger och Guds Ande breder ut sig. Vi som levde 1967 minns vilken oerhörd seger det var när Israel intog hela det land som Gud lovat dem, och här hittar vi det i profetian

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.


De 2 Vilddjuren 43, Det var Jesus som var med Israel och gav dem seger 1967

Det är intressant att se att det är Lammet som står med Israels folk på berget Sion. Det var alltså Jesus som var med dem i deras seger, och det alltså redan 1967.

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.


De 2 Vilddjuren 44, Den Helige Ande utgjuts

Parallellt med att Israel intog hela det land som Gud hade lovat dem 1967 föll också den Helige Ande i hela Kristi kyrka. Det började 1967 och fortsatte långt in på 1970 talet. Och det är det vi kan läsa om i Upp 14:2 – 3.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].


De 2 Vilddjuren 45, Den Helige Ande föll bland Hedningarna

Vatten står i Bibeln för Hedningarna, och många vatten innebär alltså att det ska vara vanligt bland olika grupper hos hedningarna med denna utgjutelse av de helige Ande.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.


De 2 Vilddjuren 46, I Joel kan vi läsa om Ande utgjutelsen

Här i Joel 2:28 - 29 har vi det Bibelord som många brukar citera om hur Anden faller, Och det som är intressant i det här sammanhanget är också versen innan. Där ser vi att Jesus är med Israel när Anden utgjuts över alla, alltså också Hedningarna.

Joel 2:27.  Och ni skall känna [veta] att jag är i Israels centrum [nära, bland], och jag är Jesus [Jashve] er Gud, och det finns ingen mer, och aldrig i evighet skall mitt folk vara besvikna [skämmas].
Joel 2:28 (Joel 3:1).  Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


De 2 Vilddjuren 47, Gud har en välsignelse för Judar och en annan för Hedningar

Gud har en välsignelse för Judarna och en annan för Hedningarna, det kan man se när man läser om hur Noa öppnar arken. Luft är i Bibeln en symbol på Ande och när alltså Noa tar av taket och släpper in luft så innebär det att Arken som ju är Jesu församling fylls av Ande. Och det samtidigt som landet var torrt. Alltså Israel får hela sitt land.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


De 2 Vilddjuren 48, Anden utgjuts i 3 steg

I berättelsen om Noa kan vi se att Ande utgjutelsen i den sista tiden kommer att ske i tre steg, Och två av dem har vi redan sett. Det är 1906 och 1967 – 1968.

Att det är så här det set man på att Noa släppte in luft i arken först i två steg och sedan gick ut ur arken helt i den friska luften. Luft är i Bibeln en symbol för Ande.

Det första av tillfällena kan man se när Arken har landat och Noa släpper ut Korpen.

1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
| <Alt:> Och det skedde från uppvaknandet, den väldiga mängdens liv, och Herren [Noa] uppenbarade sitt öppna bröst som sitt erbjudande. 
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.


De 2 Vilddjuren 49, Frälsning i Jesus ger renhet

Det är inte bara Anden som faller här i samband med att Israel fick hela sitt land och Anden föll över hela Kristi kyrka. Utan det är också en väckelse som frälser, som föder människor på nytt, som renar.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


De 2 Vilddjuren 50, Här 1967 och framåt var det den Första frukten som skördades

Det här som hände 1967 var alltså en första frukt, en första skörd och den ska alltså följas av flera. Och vi tittade på i avsnitt 48 hur Anden föll i tre steg där det andra var 1967 och ett tredje steg skulle komma 2023.

Här har vi alltså samma sak. Det som hände 1967 var bara en försmak av det som ska komma.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.

https://minjesus.blogspot.com/2020/04/de-2vilddjuren-50-har-1967-och-framat.html

Samtidigt som de 2 Vilddjuren härjade verkade också Jesus både för Israel som han gav hela det område de var lovade och likaså för Församlingen där han lär Anden falla i alla Kyrkor. Något som var helt otänkbart tidigare när många ansåg att det bara var inom Pingströrelsen som Anden var verksam.

Karl Håkan








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar