måndag 13 april 2020


Påsk Evangeliet
Annandag Påsk
enligt Markus


Här har vi till sist kommit till Annandag Påsk och vi tar då avslutningen av Markusevangeliet. Och där har vi ett stycka som man säger inte fanns med i början. Men nu finns det alltså med och då har ju Jesus sett till att det tillhör hans Bibel och därför läser vi det i förvissning om att Jesus står bakom det.


Mark 16:9. Och då han står upp tidigt på morgonen den tidigare sabbatsdagen, blir han då sedd av Maria Magdalena från vilken det drivits ut 7 demoner. (Versarna 9 - 20 finns inte med i de tidigaste handskrifterna och tillhör förmodligen inte det ursprungliga Markus evangeliet)
Mark 16:10. Hon går då iväg och berättar det för de som följde honom, de som nu börjat sörja och gråta.
Mark 16:11. Och de får då höra att han nu är levande och han sets av henne, men de misstror henne.
Mark 16:12. Och sedan finns de två, de som vandrar, när han uppenbarar sig i sin nästa [andra] gestalt [natur] för dem när de går ut till landet.
Mark 16:13. Och de går då och berättar för de övriga, men inte heller dem tror de på.
Mark 16:14. Därefter blir han synlig för de 11, till dem som ligger till bords och han skäller ut [klandrar] dem för deras otro, och hårda hjärta, nu ser de honom, han som hade uppstått, som de inte trott på.
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.
Mark 16:17. Och tecknen till dem som tror är detta, som kommer att följa dem i mitt namn, de kommer att kasta ut demoner [avgudar, onda andar], de kommer att tala i nya [friska] språk [tungomål].
Mark 16:18. Ormar skall de ta bort och skulle de dricka något dödligt så kommer det absolut inte att skada dem, på sjuka skall de lägga händerna och de kommer att bli friska.
Mark 16:19. Och det är också [verkligen] så att efter det Jesus [Herren, Jashve] talat till dem tas han upp till himlen och han sätter sig på Guds högra sida.
Mark 16:20. Och de går sedan ut och förkunnar överallt, Jesus [Herren, Jashve], som går vid ens sida [som samarbetar], och ordet, som han fastställt [gjort stabilt], med åtföljande mirakel, Amen [sant, fast, trovärdigt].

I översättning av
Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar