lördag 18 april 2020


De 2 Vilddjuren 48,
Anden utgjuts i 3 steg



I berättelsen om Noa kan vi se att Ande utgjutelsen i den sista tiden kommer att ske i tre steg, Och två av dem har vi redan sett. Det är 1906 och 1967 – 1968.

Att det är så här det set man på att Noa släppte in luft i arken först i två steg och sedan gick ut ur arken helt i den friska luften. Luft är i Bibeln en symbol för Ande.

Det första av tillfällena kan man se när Arken har landat och Noa släpper ut Korpen.

1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
| <Alt:> Och det skedde från uppvaknandet, den väldiga mängdens liv, och Herren [Noa] uppenbarade sitt öppna bröst som sitt erbjudande. 
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.


Korpen är en symbol på hur Gud kallar Israels barn tillbaka till Israel. Och det här satte igång ordentligt i början av 1900 talet.

Arken är ju en symbol för Kristi församling och medan landet var översvämmat, alltså Israels barn var förskingrade och hedningar hade makten över landet, så seglade arken ovanpå vattnet som en ersättning för land, i arken var det torrt och där styrde Noa, Herren, alltså Jesus.

Och nu hade Arken landat, och den stod i själva verket symboliskt i landet Israel och väntade på att det skulle bli helt torrt. Alltså helt tillfalla Israels barn.

Och när Noa släppte ut korpen öppnade han fönstret. Alltså släppte han för första gången in luft. Alltså Ande i Arken, alltså församlingen.

Det vi läser profetiskt här är alltså berättelsen om hur Anden föll 1906 och hur Pingströrelsen bildades, vilket alltså var första steget.

Nästa steg hittar vi i samband med att Israel får hela sitt land. Alltså hela landet var torrt.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].

Här ser vi det åter att medan nu hela landet var torrt. Alltså Israel får tillbaka hela sitt land, så tar Noa av taket, Då fylles hela Arken med frisk luft, och det var ju det som skedde 1967, när Israel befriade hela sitt land som de lovats av Gud, då föll samma år Anden i hela Kristi kyrka, allt från Katoliker och hela vägen.

Det här var alltså andra steget. Det första var ju att Pingströrelsen bildades och fick Anden, och nu får hela Kyrkan Anden.

Och det tredje steget hittar vi i nästa vers.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.

Här ser vi att när land blir torrt nästa gång. En tidpunkt som för oss nu ligger i framtiden. Då ska Noa gå ut ur Arken. Han ska lämna sin församling. Och gå ut på den öppna marken, helt omgiven av luft Alltså Ande och han ska ta alla djuren och alla människorna med sig.

Där alltså alla människor av alla slag, kommer att förena sig med Israels folk och alla, av alla olika nationer tillsammans med Israel kommer alltså att blir uppfyllda av Jesu Ande.

Det här är tredje steget. Och vi är snart där. Om Dagar i Bibeln betyder år så kommer det här att inträffa 2023. Då har det nämligen gått 56 år sedan 1967, och vi kan ju klart läsa tiden mellan de två tillfällena här i 1 Mos 8:14.

Hur exakt det kommer att bli och hur exakt det kommer att gå till, det vet vi inte idag, men det är något som vi förmodligen snart får se.

Men ett vet vi Jesus är med oss idag och hans profetia går i uppfyllelse.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar