söndag 5 april 2020


De 2 Vilddjuren 42,
Israels seger 1967


Det är inte bara ondskan som går fram idag. Guds folk vinner också seger och Guds Ande breder ut sig. Vi som levde 1967 minns vilken oerhörd seger det var när Israel intog hela det land som Gud lovat dem, och här hittar vi det i profetian.

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.


Och inte bara att de intog hela landet, de stod också på Tempelberget som segrare. Det som var heligt för dem var intaget. Och det är det vi ser här där det står att Lammet står på Sions berg och med honom 144 000.

Sion är Jerusalem och Tempelplatsen. Och det som ännu mera visar att det är Judarna det är att de har Faderns namn på sina pannor. Idag är det bara Abrahams, Isak och Jakobs Gud, alltså Fadern, som Judetroende erkänner. Men inte Jesus.

Vi kan läsa om den här händelsen 1967 i berättelsen om Noa:

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

Här i Mos 8:13 - 16 ser vi något mycket märkligt som jag aldrig har hört någon tala om men det står nämnt 2 ggr att landet var torrt. Både i vers 13 och i vers 14 och mellan de två tillfällena är det 56 dagar.

Hela Berättelse om Noa är en Profetia om Israels förskingring och återkomst. Och när landet är översvämmat så visar det att landet inte var Judarnas, vatten står ju i Bibeln för hedningarna. Så när landet åter var torrt så talar det alltså om att nu har judarna kommit tillbaka och landet är deras.

Och det ägde rum 1967 då var hela landet Torrt, alltså hela landet var befriat och tillhörde Israel.

Och vad pekar då versen efter på. Detta att landet var torrt igen och att då fick Noa order att gå ut ur Arken, ut på den torra marken. Är det då, alltså 56 år senare, Jesus ska komma till Israel och uppenbara sig för dem så att de ser att det är han som är deras Messias.

Är det så, så har vi en mycket spännande tid framför oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar