lördag 25 april 2020


Vår mediavärld 3,
Genom visheten och kunskapen som skriften gav öppnades vägen till Himmeln


I vers 6 - 8 har vi den andra dagen, alltså det andra årtusendet, alltså år 3000 till 2000 före Kristus. Och vi ser redan här hur det finns möjlighet att bli frälst, komma till himlen. Det är alltså ett resultat av det som hände dagen innan alltså när skriften först kom.

Vi läser här om hur det finns vatten, en symbol på människor, både ovan fästet, alltså i himlen och under fästet alltså på jorden. Andligt kunde man alltså redan här leva tillsammans med Gud i himlen

1 Mos 1:6 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli ett himlavalv mitt genom vattnet, och det skall skilja mellan vatten och vatten.
| <Alt:> Och Gud proklamerade: Det skall bli ett skikt mitt genom dem, vilka som helst, och det må bli en delning mellan några och andra.

1 Mos 1:7 <Trad:> Och Gud gjorde himlavalvet och skiljde mellan vattnet som var under himlavalvet och vattnet som var över himlavalvet och det blev så.
| <Alt:> Och Gud gjorde skiktet som skiljer de någras vishet som var under skiktet från de någras vishet som var i helighet till [över] skiktet och det blev så.
1 Mos 1:8 <Trad:> Och Gud kallade himlavalvet himmel, och den 2:a dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.

Det är alltså kunskap och ordet som har öppnat upp så att Gud har kunnat nå människor och så att människan har kunnat nå Gud.

Det är intressant att i det här sammanhanget notera att vi i 1 Mos 14:18 kan läsa om Melkisedek som var Präst åt Gud den högste i Salem. En person som Abraham gav 10 till. Redan på den tiden fanns det alltså människor som behagade Gud och levde för honom.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar