lördag 11 april 2020


Påsk Evangeliet
Påskafton
enligt Markus



På påskafton händer inte så mycket men det kan då vara lämpligt att läsa det som hände också på fredagen efter Jesu död.


Mark 15:40. Och det var också kvinnor där som såg på, på avstånd, däribland Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska] från Magdala och Maria Jakobs [häl fångaren, ersättaren] den mindres [yngres] och Joses mor och Salome [frid, fred].
Mark 15:41. Och de följde honom, när han var i Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land] och de tjänade honom, och också många andra som gått upp med honom till Jerusalem [Fredsstaden, Frids staden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet].
Mark 15:42. Och det är redan på kvällen, när det var dags att börja med förberedelse eftersom det är dagen före sabbaten.
Mark 15:43. Josef [ökande, fortsättande] från Arimatea [Jashves förkastade; Jesu höjd, Fördärvets dom], en ansedd [förnäm, ärlig] rådsherre [medlem av det Judiska Sanhedrin], och som väntade på Guds rike, kommer då och han vågar gå in till Pilatus och han ber om Jesu kropp.
Mark 15:44. Och Pilatus förundrar sig att han redan har dött, och han kallar på officeren [befälhavaren] och frågar honom om han genomgått dödsprocessen för ett tag sedan.
Mark 15:45. Och då han får veta det från officeren, skänker han kroppen till Josef.
Mark 15:46. Och han köper då ett linne och han tar ner honom och sveper in och lägger honom i en grav som fanns och som hade huggits ut ur klipporna [bergen], och han rullar för en sten för gravens ingång.
Mark 15:47. Men det var så att Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska] Magdalena [från Magdala] och Joses Maria de såg var han blir lagd.
Mark 16:1. Och när sabbaten passerat, då köper, Maria Magdalena, och Jakobs [häl fångaren, ersättaren] Maria och Salome [frid, fred] välluktande kryddor, så att de då kunde gå och smörja honom.

I översättning av
Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar