tisdag 7 april 2020


De 2 Vilddjuren 44,
Den Helige Ande utgjuts


Parallellt med att Israel intog hela det land som Gud hade lovat dem 1967 föll också den Helige Ande i hela Kristi kyrka. Det började 1967 och fortsatte långt in på 1970 talet. Och det är det vi kan läsa om i Upp 14:2 – 3.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].


Det är därför det står i Upp 14:3 om en sång som ingen kan lära sig förutom de 144 000. Det är den sång man får i hjärtat när man blir fylld med den Helige Ande. Det är en sång som sjunger där inne i hjärtat och som man vare sig kan lära sig eller stoppa. Det bara sjunger i jubel till Jesus och hans seger.

Och vi läser här att det är som ljudet av väldig åska och av harpospelare och åska är i bibeln en symbol för församlingen som sprider Jesu budskap. Och Harpospelare står för jublet.

Vi som levde då på 60 och 70 talet minns den förvåning man kände när det inte bara var i Pingströrelsen som Anden föll utan också i Stadskyrkan, ja t o m i den Katolska kyrkan.

Det var överallt inom Kristi kyrka och det kom en stor väckelse ut av detta, och många som idag arbetar för Jesus de blev frälsta och fyllda med Ande just kring 70 talet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar