fredag 17 april 2020


De 2 Vilddjuren 47,
Gud har en välsignelse för Judar och en annan för Hedningar



Gud har en välsignelse för Judarna och en annan för Hedningarna, det kan man se när man läser om hur Noa öppnar arken. Luft är i Bibeln en symbol på Ande och när alltså Noa tar av taket och släpper in luft så innebär det att Arken som ju är Jesu församling fylls av Ande. Och det samtidigt som landet var torrt. Alltså Israel får hela sitt land.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


Det är alltså en slående sak detta att det inte bara är Judarna, eller Hedningarna som blir välsignade, utan båda, och båda får den välsignelse som de behöver.

Och det är intressant att i arken finns alla olika slags av djur, representerande alla olika folkslag på jorden, och alla är frälsta, det kan man läsa om i 1 Mos 6:14.

1 mos 6:14 <Trad:> Gör en ark åt dig av gofer träd, du skall göra arken med flera rum och du skall täcka den på insidan och på utsidan med beck [försoning].
| <Alt:> Gå och erbjud ditt bröst [bröstkorg] med fastheten [stabiliteten, råden] i sig, ditt bröst skall ha enormt utrymme [flera rum], och du skall täcka den med renhet [rena den], inifrån och ut [från gatan] genom försoning.

Arken var bestruken med beck, men beck är samma ord på Hebreiska som försoning, och det var alltså det alla fick uppleva som gick in i Noas ark. Och det är det vi får uppleva i våra församlingar när vi tar emot Jesus, rening och försoning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar