måndag 6 april 2020


De 2 Vilddjuren 43,
Det var Jesus som var med Israel och gav dem seger 1967


Det är intressant att se att det är Lammet som står med Israels folk på berget Sion. Det var alltså Jesus som var med dem i deras seger, och det alltså redan 1967.

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.


Fast Jesus inte har kommit till Judarna än så att de ser honom och tagit emot honom så är han ändå med dem. Han samlar dem och ger dem välsignelse, sådan är Jesus, han verkar först.

Mat 24:30.  Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].

Och i Mat 24:31 kan vi läsa om det som händer nu när Judarna samlar sig. Människosonen, alltså Jesus har sänt ut sina änglar och han håller idag på att samla Judarna.

Och här i Upp 14:1 läste vi hur han gav dem seger.

Jesus är med de sina vi ser det redan, och snart kan vi alltså se honom komma och se hur Judarna erkänner honom som sin Messias, och redan har vi i Messiasrörelsen sett detta. Den omfattar idag c:a 400 000 Judar världen över som har mött Jesus som sin personlige frälsare och erkänner honom som sin Messias.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar