måndag 20 april 2020


De 2 Vilddjuren 50,
Här 1967 och framåt var det den Första frukten som skördades



Det här som hände 1967 var alltså en första frukt, en första skörd och den ska alltså följas av flera. Och vi tittade på i avsnitt 48 hur Anden föll i tre steg där det andra var 1967 och ett tredje steg skulle komma 2023.

Här har vi alltså samma sak. Det som hände 1967 var bara en försmak av det som ska komma.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Det ska alltså hända igen och mycket mera.

Så samtidigt som texten här alltså talar om det som hände 1967 och framåt så talar den alltså också om det som ska komma. Och vi har ju tidigare talat om Joel där vi läser hur Gud ska utgjuta sin Ande över allt kött. Och allt kött står ju för alla människor och det är alltså det vi har att se fram emot.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar