torsdag 23 april 2020


Vår mediavärld 1,
Redan från början var medierna med



Många har svårt att ta in att Bibeln i sina profetior så mycket faktiskt tallar om våra medier och deras betydelse.

Medierna spelar en stor roll i hela Kristendomen. När skriftspråket komstartade också början till det som idag är Judendomen och  Kristendomen. Det här visste Gud och Guds plan kan vi se i 1 Mos 1 där de 6 dagarna är de 6000 år som gått sedan skriftspråket kom och det hela började.


Så det är inte konstigt att Medierna spelar en mycket stor roll också i avslutningen av Bibelns profetior. Och vi kan alltså läsa om den både i Upp 13 och 14 och 15. Där finner vi både Radio, TV, Internet, Satellit-TV, Filminspelning, Molntjänster och slutligen den totala genomskinliga värld som vi har idag.

Men det här är inte konstigt eftersom medierna är det som fyller våra själar. Det är alltså i högsta grad intressant för Gud.

Vi kan också se hur Gud är med i Medierna och då framförallt i Bibeln. Det kan vi läsa i 2 Tim 3:16.

2 Tim 3:16.  All skrift är inspirerad av Gud [Gudsinblåst] och nyttig till undervisning, till bevis [argument], till upprättelse [korrektion], till upptuktelse, till utbildning [träning] i rättfärdighet.
Det är faktiskt så att det perspektiv som Bibeln sträcker sig över styrs just av den tid när det fanns medier. Bibeln börjar när man kunde skriva.  Och det ser man när man läser 1 Mos 1 och låt oss börja med att titta på det kapitlet.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar