lördag 1 september 2018


Anden i Ändetiden 27,
Är Andeutgjutelsen Uppryckandet, 
som följaktligen redan ägt rum?


Det är något man frågar sig när man läser den här texten. Är det så att uppryckandet redan ägt rum här. Vi ser ord som ljud från Himlen och inför Guds tron.

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.
Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Här ser vi alltså att Guds församling redan är i himlen inför Guds tron. Vi ser hur sången, ljudet, harpospelarna är i himlen.

Det är intressant det här för vi hör ofta talas om att först ska Jesus komma och rycka upp de troende till sig. Men det här är ju en profetia om det som ägde rum 1967. Det har alltså redan hänt.

Och ett annat bibelställe som vi också kan citera här är.

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.
Ef 2:7. Så att han för de kommande eviga tiderna övertäcker [kastar över] oss med sin nåds rikedom med mildhet [godhet] i Messias Jesus.

Här ser vi också att vi i frälsningen sitter i himlen hos Jesus samtidigt som vi är här på jorden.

Och här i Upp 14:2 - 5 mötte vi samma tänkande, att detta att bli fylld med Jesus det är att komma till himlen redan här, komma dit i Anden tillsammans med Jesus.

Och kanske är det, det här som menas med det alla talar om när de talar om uppryckelse. Det är Den Helige Andes utgjutande som är uppryckelsen.

Sedan är det som jag brukar säga i den här frågan. Alla som är frälsta och tillhör Jesus kommer att få vara med i uppryckandet och även om det alltså kommer att fysiskt uppryckande framöver som en del pratar om, så behöver vi inte vara rädda att inte få följa med om vi inte förstår det här med uppryckandet. För alla som har Jesus i sig ska få följa med oberoende vad de har för syn på uppryckandet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar