söndag 16 september 2018


Anden i Ändetiden 42,
Gud finns för han samlar Israel


Åter talar Gud om hur han ska samla Israel folk. Och det gör han som ett bevis på att han är Gud, Han är helig, och alla folk får se det.

Det är alltså det vi ser idag. Hur Gud visar att han är helig genom att Samla Israel, han är verkligen Gud.

Hes 39:27 I det jag återför dem från folken och jag samlar dem från deras fienders land och jag helgas i dem, inför många hedningars [folks] ögon.


Israel ska inte längre leva bland de andra folke. Den tiden är alltså slut.

Men, tyvärr är det vi ser idag, hur olika nationer och grupper går mot Guds plan och försöker på olika sätt att förhindra Israel från att lev vidare. De är mot Guds vilja och Gud har bestämt att det inte ska lyckas.

Vi ser t ex de så kalla Palestinska grupperna som bor i delar av det som egentligen är Israel. De vill ha hela Israel som sitt land. Och kartor som barnen får i skolan de visar att hela Israel är Arabiskt.

Men det är Gud som samlar Israel alltså kommer deras fiender inte att lyckas.

Och ett annat ställe där vi kan läsa om hur Gud samlar Israel det är i Mat 24.

Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].


De utvalda här är Israel och de samlar till sitt land.

Det finns många ställen i bibeln som talar just om det här.

Jes 60:8.  Vad är det här, som moln de flyger och som duvor till sina duvslag.
Jes 60:9.  För, till mig församlar kustländerna och Tarsis skepp, för de kommer med dina söner från fjärran, med deras silver och deras guld, till Jesu [Jashve] din Guds namn, och till Israels helige, för din ära.

Här ser vi hur de till och med ska flyga hem, och det här är skrivet för över 2500 år sedan. Men det är Gud som gav Jesaja orden och han viste, för han är Gud och han ser in i framtiden. Och det han säger kommer att hända.

Och en annan sak som vi finner här är att det är till Israels berg de ska komma. Det är ju det som alla vill ge till de så kallade Palestinierna. Men här säger alltså Gud att Israels barn ska ha det.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar