fredag 7 september 2018


Anden i Ändetiden 33,
Det är Anden som ska göra verket


Här möter vi samma situation som i Upp 19:17 - 18 där fåglarna ska komma och äta upp allt det onda och det är alltså tidpunkten när Anden vänder världen.

Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.
Hes 39:18 Ni skall äta stormäns kött och dricka jordens regenters blod, hjortar, lam och bockar, oxar, alla Basans feta djur.
Hes 39:19 Och ni skall äta fett och bli mätta och ni skall dricka blod, som er förmån [som druckna], av mitt offer som jag offrade åt er.
Hes 39:20 Och ni skall bli mätta av min måltid, hästar och skaror av mäktiga män och alla krigsmän, säger Herren Jesus [Jashve].


Fåglar är ett uttryck för Ande, och vi ser här hur Guds Ande ska komma och ta hand om det här som är fel. Hur de som går mot Guds verk ska ätas upp av fåglar. Alltså ett uttryck för att de ska vändas om av Guds Ande.

Vi kan citera det som stod i Upp 19:

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Vi ser här att uttrycken alltså är likartade. Det är Anden som ska göra jobbet på slutet.

Alla dessa härar som går mot Israel ska falla och vändas om av Guds helige Ande. Det Gud har lovat kommer att ske och Israel kommer att få sitt land.

Och här kan vi alltså se att vi är vid samma händelse i de två bibelställena (Upp 19:17 – 18 och Hes 39:17 – 20) i Profetian. När Guds Ande vänder världen och det ser vi alltså på båda ställena.

Och i de tidigare avsnitten kunde vi konstatera att vi var vid händelserna i versarna innan. Alltså är det, det här som nu ligger framför oss, nämligen att Guds Ande kommer att vända världen till det Gud vill.

Vi har kommit dit i historien.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar