torsdag 6 september 2018


Anden i Ändetiden 32,
Osloavtalet


Vi kan också läsa om Osloavtalet här. Vi läste i vers 11 om Gaza remsan. Men det finns flera områden för de dödas ben. Och det är det som idag är områden för Israels fiender, de som kallar sig Palestinier, och hävdar att hela Israel egentligen är deras.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.
Hes 39:16 Och det är också namnet på en stad, Hamona [hennes tumult, hennes hop], och landet renas.


De här områdena fick de i Osloavtalet, och meningen var att det skulle bli fred. Men vi ser att det har blivit tvärs om. Och det beror alltså på att de här grupperna går mot Guds vilja. Och vi ser här att för Gud är de som döda ben.

Det var samma som vi läste om Gaza, att det var en plats till grav för Gog, Israels fiende, och här har vi alltså uttrycket de dödas ben. Dessa som går mot Gud tillhör dödsriket, de är som döda.

Och vi ser här också att det är samma typ av områden som Gaza genom att det står att områdena tillhör Hamongog, som ju var Gaza. De hör ihop. Och som vi sa tidigare så är Hamongog samma ord som Harmagedon. Och det vi ser idag är alltså det som hör till Upp 16:s ord om Harmagedon.

Och det är intressant och något som många inte känner till, att här i Hes 39 beskrivs den situation som är just nu i Israel, med de områden där de som kallar sig Palestinier bor. Gud viste det här och här står det så att vi ska veta att resten av Guds vilja också kommer att genomföras.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar