söndag 30 september 2018


Anden i Ändetiden 56,
När Israel vaknar kommer Anden över dem fullt ut

Det är när Israel vaknar som Anden kommer övar dem och Guds fulla Välsignelse kan verka, och de får liv på det vis Gud har tänkt sig.

Hes 37:8.  Och jag såg och se det kom senor [berättelser] och kött på [evangelium över] dem och hud [uppvaknande] kom upp och täckte över dem ovanpå, men ande fanns inte i dem.
Hes 37:9.  Och han sade till mig: Profetera till anden, profetera människoson [Adams barn] och säg till anden, så säger Herren Jesus [Jashve], kom ande och blås från de fyra vindarna på dessa döda och de blir levande.


Anden verkar på Israel idag och samlar dem men Anden ska fortsätta att verka och göra det verk fullt ut som Gud vill.

Det är intressant att hud också kan översättas uppvaknande. Det är det som ska äga rum innan Guds Ande börjar verkar fullt ut. Guds Ande har varit verksam hela tiden och samlat Israel men den verkliga Anden kommer alltså först när Israel vaknar upp och ser att det faktiskt är Jesus som är deras Messias.

Och det här ser vi i Sak 12:10.

Sak 12:10.  Och jag utgjuter nådens och bönens ande, över Davids hus och över Jerusalems innevånare, och de ser upp till [med glädje på, intensivt på] mig, den som de stuckit [sårat] och de sörjer över honom som över den ende sonen, och bitterheten över det [honom] är som bitterheten efter den förstfödde.

Här ser vi att de skall se att Jesus, honom som de korsfäste är deras Messias och de ska sörja över det som gjordes när Jesus korsfästes.

Och då ska Anden falla över Israel, en bönens Ande som ger nåd och kraft och det är i den tid som är idag, det är mycket snart.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar