söndag 23 september 2018


Anden i Ändetiden 49,
Det är Jesu Ande som gör verket


Här i vers 5 möter vi Anden. Det är den som ska komma och göra själva arbetet. Jesu Ande ska komma och ge liv.

Hes 37:5.  Så säger Herren Jesus [Jashve] till dessa ben [styrkor, krafter]: Se jag för fram ande in i dem och ni blir åter levande [skall leva].


Jesu Ande är det som verkar på Jorden idag. Det är Anden som gör det Jesus vill ha gjort och här möter vi alltså det igen.

Vi läste på andra ställen om fåglarna som kom och åt. Fåglar en symbol för Ande. Vi hade det i Upp 19

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Vi såg det också i Hes 39.

Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.

Guds helige Ande är väsentlig och kommer alltså att vara och är redan en viktig del i hela Guds plan i ändens tid.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar