tisdag 4 september 2018


Anden i Ändetiden 30,
Är Jeriko Profetiskt


I förra avsnittet läste vi att de skulle begrava Gog 7 nya gånger, Alltså sju nya konflikter för Israel med araberna, efter det Gazaremsan fick självstyre.

Och i Hes 39:9 kan vi läsa att de ska gå ut och bränna resterna från Gog i 7 omgångar, alltså 7 konflikter dessförinnan.

Det här påminner om när Israel intog Jeriko.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.


När Israel intog Jeriko så gick de ju runt staden i 7 dagar, de första 6 gick de en gång per dag, och den 7:e gick de 7 gånger runt staden och när de sedan blåste i trumpet och höjde härskri föll murarna.

Vi tittar på några av versarna i Josua bok
(Den här gången är det i Bibel 2000:s översättning)

Jos 6:15 Den sjunde dagen var de uppe i gryningen och tågade på samma sätt runt staden, sju varv; endast den dagen tågade de sju varv runt staden. 
Jos 6:16 På sjunde varvet stötte prästerna i hornen. Josua sade till folket: ”Höj härskri! Herren ger er staden. 

Jos 6:20 Nu höjde folket härskri, och man stötte i hornen. När folket hörde hornstöten höjde de ett väldigt härskri, och murarna störtade samman så att var och en kunde gå rakt in. Så intog de staden.


Är det så det ska äga rum här också. Det är ju först 7 och sedan 7 på nytt.

Kommer då allt motstånd att falla.

Kommer då Israel att få allt land och fred. Ja vi vet att de ska få det för det har Gud lovat i sina profetior. Precis som det var när murarna föll runt Jeriko.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar