fredag 28 september 2018


Anden i Ändetiden 54,
Israels försvar är format av Gud


Här i Hesekiel kan vi också läsa om Hud. Hud är skyddet utåt och för en stat och ett folk innebär det försvaret och säkerhetstjänsten.

Idag har Israel ett starkt försvar och en berömd säkerhetstjänst.

Hes 37:8.  Och jag såg och se det kom senor [berättelser] och kött på [evangelium över] dem och hud [uppvaknande] kom upp och täckte över dem ovanpå, men ande fanns inte i dem.


Hud är viktig för en organism. Den skyddar från angrep utifrån. Och för Israel som stat är skydd mot angriparna viktigt. Och det har Israel idag.

Vi kan se i Historien hur Israel blev angripet redan när det bildades. Men det hade redan då kraft att försvara sig för Gud var med dem.

Och så har det varit även i fortsättningen. 1967 tog de tillbaka hela det land Gud hade lovat dem, när de blev angripna från 3 håll samtidigt.

Och 1973 var det dags igen, Israel blev oväntat angripet igen från 3 håll, men också nu var Gud med och segern blev total.

Gud har gett Israel en stark hud och de kan stå emot alla hemska angrepp från sina fiender.

Förutom ett starkt försvar har Israel också en stark underrättelsetjänst och allt det här läste vi om i Hes 39.

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.
Hes 39:13 Och hela landets folk begraver och det blir dem till berömmelse, min äras dagar, säger Herren Jesus [Jashve].

Här ser vi hur Israel begraver sina motståndare och renar landet. Och det ska de göra på nytt 7 gånger efter det att Israels motståndare fick självstyre i Gazaremsan 2005. Och det här är alltså också en profetia om hur Israel ska segra och avslöja sina fiender.

Vi är där idag och Israel har både ett starkt försvar och en skicklig underrättelsetjänst.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar