onsdag 2 januari 2019


Jesu seger 25,
Jesus är en rättfärdig Domare


Jesus är domaren och han dömer i rättfärdighet.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.


Vi kan läsa om att bara Jesus är rättfärdig när vi läser om de 7 änglarna med vredesskålarna. Den 3:e ängeln säger just det här att: Bara Jesus är rättfärdig.

Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbärare] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.
Upp 16:7 Och vidare hör jag offeraltaret säga: Ja, Jesus [Herre, Jashve], Gud den allsmäktige, sanna och rättfärdiga är dina domar.

Och också när den stora skökan faller, det stora Babylon kan vi också läsa om Jesu rättfärdiga domar och han är alltså också Gud. Vår Gud.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.

Vi kan vidare läsa att Pilatus anser Jesus som rättfärdig och egentligen inte velat döma honom.

Mat 27:24. Och när Pilatus nu ser att inget hjälper, men att det däremot blir tumult, tar han vatten och tvättar sedan sina händer framför folkmassan, och han säger: Jag är oskyldig till denne rättfärdiges blod, ni kommer att få stå till svars [bli synade] för det.

Och den slutliga domen kan vi läsa om i Upp 20 och eftersom Jesus är Gud är det alltså han som dömer.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Det är bara genom tron på Jesus som vi undgår att bli dömda. Jesus är vår frälsning och hans nåd gäller även på domens dag.

Vi kan också se en annan intressant sak här och det är att den Andra döden det är att slängas i Eldssjön.

Och där blir ju både Vilddjuret och Den Falske profeten slängd i Upp 19:20 och även Satan i Upp 20:10

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar