måndag 14 januari 2019


Jesu seger 37,
Jesu Brud är med vid Jesu kommande, nu är Bröllopet


Det som nog förvånar mest är att det också finns ett Väsen med Människor ansikte i himlen tillsammans med Gud. Alltså en representant för oss människor frälsta av nåd.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.
Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar, de är fulla med ögon runt omkring och invändigt, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.

Det här är Jesu Brud hon ska vara med när Jesus kommer. Ja Jesu brud är central när Jesus kommer. Vi kan läsa om det i Upp 19.


Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.

Här ser vi Jesu brud som får klä sig i fint linne därför att hon är frälst i Jesu blod. Ren från synderna genom frälsningen i Jesus.

Det är fantastiskt att också vi får vara med Gud. Bruden är tillsammans med den Treenige Guden i himlen.

Och att vi redan finns i himlen tillsammans med Jesus det ser vi när vi läser i Kol 3:1 – 3.

Kol 3:1.  Alltså om ni är [ni är] de som har uppstått [uppstår, uppväcks] tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde], bemöda er då om [fråga efter, sträva efter] det där ovan, för Messias [Kristus, Den Smorde] han är på [placerad vid] Guds högar sida.
Kol 3:2.  Tänk på [förstå, tro] det där ovan inte det på jorden [på marken].
Kol 3:3.  För ni är de som dött [var de som dött] så att ert liv må vara gömt tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde] hos [i, med] Gud.
Kol 3:4.  Och när Messias blir synlig [manifesteras, görs känd], han vårt liv, så ska också ni tillsammans med honom synliggöras [manifesteras, göras kända] i ära [heder, strålglans].

Och vi kan också läsa i Ef 2:5 – 8 och se samma sak hur vi är tillsammans med Jesus hos Gud.

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.
Ef 2:7. Så att han för de kommande eviga tiderna övertäcker [kastar över] oss med sin nåds rikedom med mildhet [godhet] i Messias Jesus.
Ef 2:8. För på grund av nåden har ni blivit frälsta, genom tron och inte av er själva. Guds gåva är det.

Vi ser det här också när vi läser skapelseberättelsen.

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Här ser vi att Guds vilja redan från början alltså var att vi ska vara en del ha honom. Lika honom. Och det här blir vi alltså i frälsningen. När vi tar emot Jesus blir vi en del av Jesus, vi blir Guds barn.

Och det är alltså det vi ser här i de 4 väsendena. Där vi människor får vara med frälsta av nåd genom Jesus.

Med det är viktigt att vi som människor inser att allt är av nåd och att allt beror på Jesus och hans frälsning.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar