tisdag 15 januari 2019


Jesu seger 38,
Allt beror på frälsningen i Jesus



Men att det är frälsningen som gör att vi får komma till Gud det ser vi när vi läser vidare i Upp 4. Allt vi har, har Gud gett oss, och han fortsätter att verka. I oss själva är vi människor ingenting.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Här i Upp 4:9 ser vi att allt beror på Jesus. All ära ska gå till honom.

Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.


De 24 äldste är representanter för oss frälsta, Både Judar och Kristna, som tagit emot Jesus. Hela frälsningen kommer från Jesus. Det är han som gjort den. Och genom honom blir allt till. Utan Jesu frälsning skulle inget finnas.

Vi är totalt beroende av Jesus och hans nåd. Och det är det de 24 äldste visar när de kastar sina kronor framför tronen. De illustrerar med handling hur allt de fått kommer från Jesus. Hur de totalt är beroende av honom.

Jesus är den som är värdig att motta äran i alla Evighet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar