tisdag 29 januari 2019


Jesu seger 52,
Sanningen bränner



Nästa Vredesskål hälls över Solen. Solen är symbol för upplysning och sanning och också för Jesus, som ju står för sanningen, det verkliga ljuset.

Sanningen är så stark i samhället att människorna inte står ut med den och försöker att mörka samhället, och att man inte vill höra talas om Jesus det känner vi också igen i dagens samhälle. Och vi ser också hur man idag stiftar lagar mot öppenheten.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.

Att Jesus står för sanningen det kan vi se i Upp 19:11 som vi tittat på tidigare. Han som sitter på hästen är Jesus och han kallas för Trovärdig och Sann.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.

Jesus är alltså sanningen och när vi läser i 19:17 ser vi också att han står för Solen och det ser vi eftersom ängeln som ropar här står i Solen. Och det är Jesu Budbärare.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

Jesus är alltså solen. Det starka ljuset och det står alltså också för sanningen.

Det är det som ska bli starkt. Och där är vi idag, med våra massmedier, kameror, internet, etc. så avslöjas allt idag. Och det kan alltså bli jobbigt.

Och vi ser idag våra lagar för personlig integritet, där man inte får avslöja saker. Och vi ser också hur Jesus förtalas idag och hur vi har tagit Jesus ut ur samhället. Jesus som är den verkliga sanningen som kan rädda vår värld.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar