torsdag 24 januari 2019


Jesu seger 47,
Anden ger frälsning åt alla, Jesu frälsning


Vi kan läsa vidare i Upp 19:18 om vilka som är involverade i denna Ande utgjutelse. Och det är alla. Alla från Kungar ända ner till Tjänarna.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Det här ser vi också i de Ande utgjutelser som har gått fram i vår tid. De gör ingen skillnad på person. Alla är involverade.

Och så vill Gud ha det Ande utgjutelse ska vara en gräsrotsrörelse. Inget som träs på folk uppifrån, det skulle inte fungera.

I Joel ser vi samma sak alla ska få del av Guds Ande.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.
Här ser vi Hur Guds Ande ska komma över allt kött, alltså över alla människor. Och det är det vi väntar på idag.

I första steget 1906 när Pingströrelsen bildades då kom Anden över Pingstfolket. Och den Ande utgjutelse som kom 1967 kom inte bara i pingströrelsen utan den kom i hela Kristenvärlden.  

Och nu är det alltså dags för det tredje steget när allt kött. Alla människor ska komma in i Guds Helige Ande. Hur det ska gå till har man svårt att förstå men det står här. Och vi får alltså se hur Gud gör.

Och det här är alltså Guds slutliga steg på Jesu Seger. Med det här så kommer både Vilddjuret och Den Falske Profeten att kastas i Eldssjön och Djävulen att fängslas. Men det får vi återkomma till i nästa avsnitt.

Och att det här beror på den Helige Ande det ser vi i vers 21

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Som sagt ska vi ta mera om det här i kommande avsnitt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar