fredag 4 januari 2019


Jesu seger 27,
Hela himlens Här kommer med Jesus


Jesus kommer inte ensam. Han har hela himlens här med sig. Det är kraft i hans kommande och inget kan stå emot honom.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.


För att se vilka som ingår i hären från himlen ska vi titta efter vad som finns i himlen och det ser vi i Upp 4.

Upp 4:1. Därefter ser jag och se, en dörr är öppen i himlen, och jag hör den tidigare rösten [ljudet], som låter som en trumpet [basun] som talar till mig, som säger: Stig upp hit och jag skall visa dig det som skall ske efter det här.
Upp 4:2. Och strax kommer jag i ande och se en tron är placerad i himlen och på tronen sitter han.
Upp 4:3. Och han som sitter är lik en uppenbarelse i en sten av jaspis och karneol och runt omkring tronen är en regnbåge som ser ut likt en smaragd.
Upp 4:4. Och runt omkring tronen, 24 troner och på tronerna ser jag de 24 äldste, som sitter iklädda vita [skinande] kläder och som har gyllene kronor på sina huvuden.
Upp 4:5. Och från tronen kommer blixtar och åskor och ljud [toner, röster], och framför tronen, 7 lysande ljus [elds facklor] som brinner, de är Guds 7 andar.
Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.
Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar, de är fulla med ögon runt omkring och invändigt, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.
Upp 4:9. Och när väsendena ger ära och lovprisning och tack till honom som sitter på tronen, han som lever i evigheters evigheter.
Upp 4:10. Då faller de 24 äldste ner inför honom som sitter på tronen, och tillber [dyrkar, älskar] honom som lever i evigheters evigheter, och de kastar sina kronor framför tronen, och säger:
Upp 4:11. Du Jesus [Herren] är värdig, att motta äran och lovprisningen och makten, för du skapar allt och genom din vilja, är och skapas.

Här ser vi in i himlen och där ser vi först och främst Gud, Gud själv som sitter på tronen. Men där finns också de 24 äldste och vilka är det. Jo det är de 12 stammarna från gamla testamentet och de 12 apostlarna från nya testamentet, och de representerar Israels folk och alla Kristna.

Och se ser vi 7 lysande ljus och det är ju de 7 församlingarna som vi möter i Upp 1:20.

Upp 1:20. Hemligheten med de 7 stjärnorna som du ser på min högra sida och de 7 gyllene ljus stakarna, den är att, de 7 stjärnorna är de 7 församlingarnas sändebud [änglar], och de 7 ljus stakarna som du ser är församlingarna.

Och framför tronen. Alltså framför Gud är glashavet. Det symboliserar den fulla sanningen. Det totalt genomskinliga. För Gud är det här viktigt att allt är uppenbart. Gud är sanningen.

Och så till sist möter vi de 4 väsendena och de är mitt i tronen. Det är alltså de 4 väsendena som är Gud. Och de 4 väsendena är ju den Treenige Guden tillsammans med Jesu Brud, församlingen, de frälsta människorna.

Det är alltså det här som kommer med Jesus, när han kommer. Då kommer alltså:

Israels folk (de 12 stammarna)
De Kristna (de 12 apostlarna)
De 7 församlingarna (de 7 ljusen)
Sanningen (glashavet)
Och slutligen Fadern (skapelsen)
                 Sonen (frälsningen)
                 Den helige Ande (han som vinner kampen i Andevärlden)
                 Bruden (Jesu frälsta skara, Jesu brud)

Det är alltså de här som kommer med Jesus och vi får vara med vi som är frälsta. Det är alltså bland annat genom oss som Jesus ska vinna sin kamp mot Djävulen, mot Vilddjuret, och mot den Falske Profeten.

Och i sista versen Upp 4:11 kan vi se att allt fokuserar kring Jesus. Det är hans frälsning som gäller. Det är han som har gjort det för oss alla.

Jesus kommer och han ska segra och alla som är med honom kommer tillsammans på hans sida.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar