fredag 25 januari 2019


Jesu seger 48,
Ondskans motangrepp är igång just nu



Men den här sista tiden är inte utan problem. Ondskan går till motangrepp. Och i Upp 19:19 ser vi att det är Vilddjuret som är representant för Ondskan. Och det är det här vi är med om just nu.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Hur det här ska gå till det kan vi se i vredesskålarna. Det visar den här sista striden. Och när vi läser där ser vi åter igen att det är vår tid.


Och det vi då tittar på först det är inledningen till Vreds skålarna.

Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.

Här ser vi vad som är förutsättningarna. Det är Guds vrede över det som pågår i vår tid. Och det är de 4 väsendena som ger änglarna vredesskålarna.

De 4 väsendena var ju Den treeniga Guden. Fadern, Sonen och den Helige Ande, och dessutom den frälsta Bruden.

Här är alltså Anden med som vi just har talat om. Men också Jesus själv och skaparen Fadern. Och vi ser att hela templet är fullt av rök. Guds härlighet. Guds Ande är så intensiv att det är alldeles tjockt av den i Templet, i Guds församling.

Och det är det vi ser idag, vi ser att det är bara de som har Anden som klarar av det tryck som finns idag. Det tryck från världen, att gå världens väg, att bli som vilddjuret.

Och vi ser också att ingen kommer in i Templet, det är det vi ser idag också, Idag är det väldigt sällsynt att folk blir frälsta i vårt land.

Idag är vi alltså inne i den tid när Ondskans motangrepp är igång för fullt.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. I Dan.7:23 talas det om ett fjärde rike, som är olikt alla de andra rikena. Detta är de islamiska kalifaten. Det börjar med det arabiska kalifatet i Mecka. De tre sista kaliferna mördas. Ett litet horn Muawija (661-680) övertar makten över kalifatet och flyttar styret till Damaskus. I Dan.7:22 ser vi att nu upprättas Guds rike i himmelen. Sålunda är Kristi domstol på plats och kan börja döma levande och döda. Domedagen pågår under tusen år, eftersom en dag är för Gud såsom tusen år. Vi är nu framme vid slutdomen över världen. Upp.20:7-10
    Alla har under de tusen åren, när de dött stått inför Kristi domstol och avlagt räkenskap för sitt jordelivs gärningar. 2Kor.5:10
    För att ingen skall veta, att man under sitt liv står under domen, så sker denna i hemlighet. Hur kulle det se ut, om vi visste att vi stod under domen? Ögontjänare vill inte Gud ha i sitt rike. För om straffet omedelbart skulle drabba syndaren, så skulle han ta sig till vara från att synda.
    I Guds rike på jorden kommer syndaren att tagas bort. Men förbannelsen skall drabba honom först vid hundra års ålder. Jes.65:20 Denna profetia skall uppfyllas efter de tusen åren, då Gudsriket har kommit ned till jorden. Så du ser att dsk. "tusenårsriket" har människor hittat på. Det finns inget sådant rike i Bibeln. Det som talas om i Jes.65:17-25 är Guds paradis upprättat på jorden.

    SvaraRadera