söndag 6 januari 2019


Jesu seger 29,
De Kristna ska vara med när Jesus kommer


Också de Kristna ska vara med när Jesus kommer, det ser vi också när vi tittar på vilka som finns i Guds himmel och tillhör Gud.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Och på samma sätt som vi hittade de 12 stammarna i Upp 21, så hittar vi där de 12 apostlarna. De är representanter för oss Kristna. Både bland Judarna och bland oss Hedningar.


Upp 21:12. Och med en hög och väldig mur med 12 portar, och vid portarna 12 änglar [budbärare], och skrivna namn, som är Israels söners 12 stammars.
Upp 21:13. Mot soluppgången [öster] 3 portar, mot nordanvinden [norr] 3 portar, mot sunnanvinden [söder] 3 portar, mot solnedgången [väster] 3 portar.
Upp 21:14. Och stadens mur har 12 fundament, med Lammets 12 apostlars namn.

Vi kan se idag hur det går fram en väckelse i världen. Folk vill inte längre ha de tomma religionerna och ideologierna som idag fyller världen.

Vi ser hur Islam bara leder till Krig och hat.

Vi ser hur Socialismen bara leder till fattigdom.

Men tron på Jesus fungerar och idag går det fram en väckelse som är så stark att om den fortsätter kommer större delen av Människorna att vara frälsta inom några år.

Jesus lever idag och är verksam.

Vi kan läsa om den frälsta skaran i Upp 19

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.
Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].
Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.

Det här är alltså alla de frälsta som vi ofta möte idag. De som inte räknar kyrkotillhörighet utan är frälsta, fyllde med Jesus och har hans ord som sitt rättesnöre.

De finns alltså idag och de finns i alla samfund över hela jorden.

Och att vi redan finns i himlen tillsammans med Jesus det ser vi när vi läser i Kol 3:1 – 3.

Kol 3:1.  Alltså om ni är [ni är] de som har uppstått [uppstår, uppväcks] tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde], bemöda er då om [fråga efter, sträva efter] det där ovan, för Messias [Kristus, Den Smorde] han är på [placerad vid] Guds högar sida.
Kol 3:2.  Tänk på [förstå, tro] det där ovan inte det på jorden [på marken].
Kol 3:3.  För ni är de som dött [var de som dött] så att ert liv må vara gömt tillsammans med Messias [Kristus, Den Smorde] hos [i, med] Gud.
Kol 3:4.  Och när Messias blir synlig [manifesteras, görs känd], han vårt liv, så ska också ni tillsammans med honom synliggöras [manifesteras, göras kända] i ära [heder, strålglans].

Och vi kan också läsa i Ef 2:5 – 8 och se samma sak hur vi är tillsammans med Jesus hos Gud.

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.
Ef 2:7. Så att han för de kommande eviga tiderna övertäcker [kastar över] oss med sin nåds rikedom med mildhet [godhet] i Messias Jesus.
Ef 2:8. För på grund av nåden har ni blivit frälsta, genom tron och inte av er själva. Guds gåva är det.

Jesus är får frälsare och han kommer att frälsa hela Världen det har han lovat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar