onsdag 9 januari 2019


Jesu seger 32,
Sanningen är redan hos oss



Det intressanta med det här tecknet, som vi talade om i förra avsnittet, är att det redan är hos oss. Vi kan läsa om glashavet också i Upp 15. Och vi är där idag.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Här är det bibelställe som vi tittade på i föra avsnittet och som visade på att sanningen är fundamental i Guds himmel.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Vi hittar glashavet på ett ställe till och det är i Upp 15 och det är där vi är idag. Glashavet i Upp 15 visar på det samhälle som vi har där vi ser allt just som det händer. Vi lever i ett samhälle där sanningen tränger in på oss på ett sätt som den aldrig gjort förut i världshistorien.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.


Och vilka är det som står där. Jo det är de som är frälsta. De som tror på Jesus. Det ser vi på att de sjunger Moses och Lammets sång. Alltså den bibliska tron och Jesus.

Här ser vi alltså de som är frälsta och som inte låtit sig förföras av Vilddjurets lockelser i TV (Vilddjurets bild, Upp 13:14 – 15) och Vilddjurets internetsidor (Upp 13:16 -18).

Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Och det är ju så det är med dagens massmedia. Samtidigt som den innehåller alla dessa lockelser och budskap som för oss boet från Jesus, så innehåller den verkligheten på ett fantastiskt sett. Och för dem som klarar av att hålla borta och stänga av Vilddjurets lockelser har vi alltså fått detta glas hav av sanningar.

Så den sanning som Jesus ska komma med den har vi alltså redan delvis hos oss om vi bara klarar av att titta efter och inte låta oss förföras av de falska budskap som ondskan försöker att fylla oss med.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar