torsdag 10 januari 2019


Jesu seger 33,
Bara de som inte låter sig förföras av Vilddjuret ser Sanningen

 
I gårdagens avsnitt talade vi om att vi har sanningen redan i dagens samhälle. Glashavet, Upp 15:2, finns redan, och det är vårt massmedia samhälle.

Vi kan se saker som händer på hela Jorden samtidigt som det händer. Det är unikt. Men inte alla kan det.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Det är bara de som segrar över vilddjuret, över hans bild och hans märke som ser sanningen.


Vi kan läsa om Vilddjurets bild i Upp 13:14 – 15

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Här ser vi hur Vilddjurets bild är vår TV. Det är den Vilddjuret använt för att vrida hela samhället till sitt samhälle, borta från Jesus.

Och vi ser märket i Upp 16 – 18.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

När vi läser om Vilddjurets märke här ser vi att det kännetecknas av 666. En 6:a skrivs på Hebreiska med den Hebreiska bokstaven Vav, som hos oss återges med w och tre 6:or blir alltså www. Det är där Vilddjuret härjar, på vårt internet.

Och i vers 16 ser man att man ska ha ett tecken som man har i handen, och det har vi ju när vi slår in vår kod med handen, en kod som vi minns i hjärnan. Och ingen kan handla på nätet som inte har sin kod.

www, vårt internet är fullt av Vilddjurets förförelser.

Så både TV och internet är fullt av Vilddjurets förförelse, samtidigt som där finns Sanningar och Kunskap.

Det gäller alltså att sovra och se rätt saker och surfa på rätt sidor.

Vi kan läsa Guds ord till oss i den här frågan i Upp 14:12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Det är de som klarar av att stänga av när förförelsen härjar, förförelser som går mot Guds befallningar och tar ifrån oss Jesus tron. Det är de som i glashavet ser den fulla sanningen. För de kan surfa och titta på nyheter etc. och där finns sanningen på ett unikt sätt. Det har aldrig varit så här förut.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar