söndag 13 januari 2019


Jesu seger 36,
Den helige Andes kamp är en förutsättning för Jesu kommande


Den sista av de uppräknade Väsendena är den Helige Ande. Här möter vi honom i form av en Örn. En fågel brukar i bibeln vara en symbol på Ande.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.


Här ser vi alltså en Örn, en fågel som är en representant för Ande och här speciellt för Den Helige Ande.

Vi möter fåglarna också längre ner i Upp 19.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Här ser vi alltså också Fåglar, alltså representanter för Guds Ande och det är de som ska hålla festmåltid. De ska vinna segern åt Gud över all ondskans härar. Och Segern ser vi i Upp 19:20, där Vilddjuret och den Falske Profeten kommer att kastas i Eldssjön.

Alltså Världens Ande och Islam kommer att besegras av Guds Ande.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Därför är det viktigt att vi ber som Kristna. Att vi låter den Helige Ande tala i oss och släpper fram det som den Helige Ande vill göra nu i denna sena tid. För Segern vinns med hjälp av den Helige Ande. Med hjälp av Guds Ande.

Utan den Helige Ande är vi förlorade mot Ondskans andemakter som härjar värre än någonsin i denna sena tid.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar