lördag 19 januari 2019


Jesu seger 42,
Syrien konflikten är ett led i Jesu kommande


Här har vi också ett annat av de skeende som ska vara i samband med Jesu kommande och det är Guds Vredes Vinpress.

Och när man läser om Guds Vredes Vinpress i Bibeln så ser man att det ju är Syrienkriget det talas om.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

Vi kan läsa om den i Upp 14:18 - 20


Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här ser vi Guds Vredes Vinpress i aktion och vi ser att den står 30 mil utanför staden. Staden är här Jerusalem. och 30 mil från Jerusalem har vi Damaskus i Syrien.

Det vi ser här är alltså kriget i Syrien som hållit på nu i 7 år. Det är Guds straff och vi får se nu vad som händer. Men fortfarande är inte hela Syrien i händerna på Asad.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar