lördag 26 januari 2019


Jesu seger 49,
Det Första angreppet sker på Guds församling


Den första Vredesskålen gäller Guds församling. Det är den som djävulen drabbar först. Och Bibeln beskriver det som katastrofala varhärdar.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Vi går till Upp 16:2 där den första Vredesskålen beskrivs.

Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.

I Bibeln är Land en symbol för Guds folk, för Guds församling, för Israel men också de Kristna.

Till skillnad mot havet som är en symbol för Hedningarna, de som intet tror. Det är därför vi i Upp 21 kan läsa: … ”havet finns inte mer”.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

När Jesus har frälst hela jorden då har otron upphört, hedningarna som inte tror är borta. Hela jorden är Guds församling och alltså land, marken, och vi ser här att den är ny. Gud har gjort sin församling som ny. Som när man blir frälst och blir en ny skapelse i Gud.

Det här symbolspråket ser vi här i Upp 16:2 och det betyder alltså att det är Guds församling som drabbas. Det är den Ondskan börjar med att angripa.

Och hur görs då det. Jo det görs genom massmedia. Genom TV och Internet. Vilddjurets bild är nämligen de världsliga programmen på TV. Alla Filmer och dåliga serier etc., som drar ner Guds folk och fyller oss med ondskans tänkande, lär församlingen att leva och tänka som världen.

Samma sak gäller på Internet. Även där finns ondskan på många Hemsidor och Filmklipp etc. Och här sitter också Guds folk och tittar och tar in.

Det här gör att församlingen tappar sin kraft. Guds folk har blivit värdens folk för deras sinne är sjukt. De har fyllts som med varhärdar kring alla dess onda och felaktiga tankar som kommit med Vilddjurets budskap.

Och när Guds församling är sönderslagen så kan vilddjuret gå vidare. Det ska vi se i nästa avsnitt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar