lördag 5 januari 2019


Jesu seger 28,
Israels folk ska finnas när Jesus kommer



Med Jesus kommer en hel Här av krafter och väsen och människor som är med honom. Och en av de som kommer är Israels 12 stammar. Alltså Israels folk.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.


Att en av de krafter som kom var Israels 12 stammar. Det kunde vi läsa om i Upp 4:4 där vi tittade in i Himlen. 12 av de 24 äldste är de 12 stammarna.


Upp 4:4. Och runt omkring tronen, 24 troner och på tronerna ser jag de 24 äldste, som sitter iklädda vita [skinande] kläder och som har gyllene kronor på sina huvuden.

Och att 12 av dem är Israel 12 stammar, alltså Israels folk, det ser vi när vi läser i Upp 21:12 där det står just det här att Israels 12 stammar är med i Guds Heliga stad. Den som kommer från himlen.

Upp 21:12. Och med en hög och väldig mur med 12 portar, och vid portarna 12 änglar [budbärare], och skrivna namn, som är Israels söners 12 stammars.
Upp 21:13. Mot soluppgången [öster] 3 portar, mot nordanvinden [norr] 3 portar, mot sunnanvinden [söder] 3 portar, mot solnedgången [väster] 3 portar.
Upp 21:14. Och stadens mur har 12 fundament, med Lammets 12 apostlars namn.

Och idag samlas Israels folk. Som Gud har lovat i sitt ord.

Mat 24:30.  Och [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].
Mat 24:32.  Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33.  Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.

Här har vi de kända orden när Jesu själv talar om sitt kommande och i det ingår att hans änglar ska samla de utvalda, alltså Israel, från de 4 väderstrecken. Och det är det som äger rum idag.

Jesus samlar sitt folk till Israel som han har lovat. Och det är alltså ett tecken på att Jesu kommande är på gång.

Och vi kan också läsa om samma sak i Mose tal.

5 Mos 30:2.  Och du återvänder till Jesus [Jashve] din Gud och du lyssnar till hans röst, liksom allt som jag från denna dag befaller dig och dina söner, av hela ditt hjärta och av hela din själ
5 Mos 30:3.  Och åter är Jesus [Jashve] din Gud, din säkra vila, och han skall förbarma sig över dig, och åter församla dig från alla folk som han lät sprida dig till, i sitt namn, Jesus [Jashve] din Gud.
5 Mos 30:4.  Även om dina förvisade är avskurna i himlen [är i himlens slut], samlar Jesus [Jashve] din Gud dig och tar dig därifrån.
5 Mos 30:5.  Och Jesus [Jashve] din Gud låter dig komma in i landet som dina fäder ärvde och du intar [skall ärva] det och han låter det gå bra för dig, han skall låta förmera det åt dig som är från dina fäder [du skall göra mycket med dina frukter].

Så vi är alltså där idag i tillvaron. Och mera ska komma för Gud håller sina löften.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar