söndag 20 januari 2019


Jesu seger 43,
Jesus är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre


Det är Jesus som regerar. Han är den som bestämmer ytterst.

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].


När vi läser vidare och kommer till Upp 15 möter vi samma Budskap. Det är Jesus som ska regera. Det är alltså han som är Konung.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Här möter vi samma sak. Det är Jesus som är den som bestämmer, yttersta. Och det är hans beslut som gäller. Han är alltså Konungarnas Konung.

Och det här ska alltså vara i samband med Glashavet som ju är vårt massmediala samhälle där allt syns.

Vi är alltså där. Jesu vilja sker i det vi ser idag. Fast vi kanske inte alltid tror det. Jesus är större än alla andra, han är Konungarnas Konung.

I Psalm 2 har vi också en beskrivning av hur Jesus ska regera världen och där avslutas det med Upp 2:9 – 11.

Ps 2:9.  Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].

Här ser vi just hur konungarna uppmanas att följa Jesus och hans förstånd. Med andra ord Jesus är Konungarnas konung.

Ja, Jesus är den som bestämmer och han är Konungarnas konung och Herrarnas Herre.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar