torsdag 3 januari 2019


Jesu seger 26,
Jesus strider för rättfärdighet



Jesus inte bara dömer och står för sanningen, han strider också för rättfärdighet. Det rätta ska segra. I Jesu namn ska rättfärdigheten, det rätta handlandet, utbredas på jorden.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.


Idag ser vi i västvärlden, och speciellt i vårt land hur ondskan breder ut sig, hur orättfärdigheten vinner seger efter seger. Ja det blir mer och mer som en cementmur som väller över oss och som inte tycks gå att stoppa.

Men då är det bra att veta att Jesus är med oss i striden. Han strider för det rätta. För rättfärdighet. Han står för sanning. Det som verkligen gäller. För ett liv med honom.

I våra dagar har massmedia mer och mer tagit parti för ondskan. Ja man t o m ljuger för att gynna de onda. Det ser vi när man rapporterar från konflikten i mellanöstern. De som vill utplåna Israel framställs som de som har rätt.

Och här i landet står man och pekar högar ut och skriker brunskjorta. Samtidigt som man stödjer de grupper som arbetar för Israels utplåning.

Men Jesus strider på vår sida och vi får gå till honom i bön, dagligen och ta med oss allt detta som tynger oss för han är den som lyfter av.

Det är i Jesus vi ska vinna seger över ondskan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar