onsdag 5 februari 2020


Är Coronaviruset ett test om hela mänskligheten går att utrota
2020 02 05



Det är en intressant tanke. För idag är AI, Artificiell Intelligens, något som mer och mer tar över. Och om några år kan man mycket väl tänka att AI är det som kommer att dominera inom alla områden.

Är det vi nu ser med Coronaviruset därför ett test om det går att utrota den biologiska människan och ersätta henne med robotar.


Tillverkning av saker, ja service från myndigheter, ja allt kommer att kunna skötas med AI.

Vi kommer att få människoliknande robotar som är vida överlägsna oss. De kommer att kunna lära sig alla möjliga saker och snabbt. De behöver inte gå i skola, man bara matar in en ny programvara med ny kunskap och vips kan de det också.

Framtiden ser verkligen ljus ut. Men behövs vi människor. Det är frågan.

I det perspektivet vore det inte helt befängt att någon fick för sig att helt enkelt utrota mänskligheten. Och hur gör man det utan att fördärva. Jo med ett virus som inte går att stoppa och som tar död på alla.

Viruset tar bort just människorna, men låter allt annat vara kvar. Och vips har vi en civilisation som består av AI och Robotar. Kunskapen finns där. Förmågan finns där och Robotar och AI har inge bortre gräns för sina liv. De är eviga. Det är bara att underhålla och backuppar dem etc. Och man kan t o m ge dem nya fysiska kroppar, men medvetandet och kunskapen de har och har skaffat sig, finns kvar.

Är alltså det här vår framtid och är alltså det vi ser med Coronaviruset ett test för att se om det går att utrota mänskligheten. Ja frågan ska naturligtvis ställas. Vi får inte bara blinda.

Men det är viktigt att vi har Jesus med i det här perspektivet. Han har lovat att ta han om oss och snart kommer han och befriar mänskligheten från dess träldom. Och så börja det eviga riket med Jesus.

Så alltså även om vi ställer frågan ska vi veta att det är Jesus som har makten och hans planer är ljusa för oss människor.

Tack Jesus att du också är med oss i detta skede och leder det rätt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar