fredag 21 februari 2020


Kvinnan och draken 0,
Uppenbarelseboken 12

Totalsummering




Profetian om Kvinnan och draken är en profetia om hur Israel födde Jesus och hur de blev fördrivna. Hur djävulen verkar bland människorna man hur Jesus har besegrat honom.

Vi får också en glimt av den sista tiden strax innan Jesus kommer och den vrede som Djävulen då kommer att visa upp. Det vi alltså har idag bland oss.


Kvinnan och draken 22, Summering 1, Israel födde Jesus

Israels uppgift var att föda frälsaren, Guds son, Jesus. Det var därför som Gud utsåg ett folk. För att Jesus skulle ha en uppväxtmiljö där Guds son kunde växa upp.


Och Gud visste redan från början att Jesus skulle dödas. Ja det var t o m det som var beviset på att det var Messias Guds son. Och genom att han uppstod så fick vi beviset klart, han var Gud och Guds son.

Kvinnan och draken 23, Summering 2, Djävulen är verksam

Djävulen verkar bland oss människor och Israel fick fly ut i öde trakter från det som hände när Jesus blev dödad av dem. Men Djävulen är en förlorare efter den stund när Jesus led och dog.


Kvinnan och draken 24, Summering 3, Jesu frälsning fullföljs

Det finns frälsning i Jesus och det ska predikas över hela världen. Det är genom Lammets blod som vi blir räddade.


Kvinnan och draken 25, Summering 4, Djävulen tid är kort

Nu i ändens tid är Djävulen speciellt verksam för han vet att hans tid är kort. Hans mål är att utrota Judarna och de Kristna. Men Jesus kommer snart och då är Djävulens tid över.

https://minjesus.blogspot.com/2020/02/kvinnan-och-draken-25-summering-4.html

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar