söndag 16 februari 2020


Kvinnan och draken 21,
Förföljelse mot de Kristna


Förföljelse mot de Kristna sätter också igång enligt den här profetian och den kan vi också se idag. När Djävulen inte lyckas knäcka Israel då ger han sig på de Kristna.

Upp 12:17. Och draken [ormen] är ursinnig på kvinnan och han går bort för att föra krig mot de övriga, hennes avkomma, de som håller Guds Bud [bevarar Guds befallningar] och är Jesu vittne [håller Jesu Kristi vittnesbörd].


Idag har vi enorm förföljelse av Kristna ut över välden och den bara ökar och ökar hela tiden.

Jag hörde häromdagen att i Iran är 40 – 50 % idag kristna, Ja inte officiellt för det vågar man inte men man har mött Jesus och tagit emot frälsning. Men förföljelsen är enorm och landets ledning gör allt för att utrota den Kristna tron. Men väckelsen går fram. Hela familjer blir idag Kristna.

Vi ser det också i Nordkorea. Där är också förföljelsen av Kristna enorm. Att inneha en Bibel är förbjudet, och man får gömma de blad ur Bibeln som man ev. lyckas få tag i. Man delar på Biblarna så att de troende i den underjordiska församlingen åtminstone har ett blad var som de kan läsa.

Samtidigt ser vi enorma väckelser i Syd Amerika, t ex Brasilien. Och i Indonesien. Och i Kina är det också framgång fast där har förföljelsen nu början på nytt.

Den kyrka som växer mest idag det är den Evangeliskt karismatiska. För att klara att vara Kristen idag måste man vara helöverlåten.

Vi ser förföljelsen i Sverige också men på ett annat sätt. Man är inte som Kristen fysisk förföljd. Men ändå är atmosfären, att man som Kristen ska hålla tyst om sin tro.

Så det här Bibelordet har alltså också har gått i uppfyllelse idag.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar