söndag 2 februari 2020


Kvinnan och draken 9,
Djävulen har förlorat mot Jesus


Djävulen tillhör definitivt inte himlen. Han har förlorat mot Jesus och det gjorde han när Jesus dog för våra synder. Då besegrade han Djävulen en gång för alla.

Upp 12:8. Och de segrar inte och deras plats finns inte mera i himmelen.
Upp 12:9. Och han kastas, den väldiga draken [ormen], den gamle ormen, den som kallas Djävulen och Satan, den som lurar världen, kastas fullständigt till jorden, och hans änglar med honom.

Efter den händelsen tillhör Djävulen förlorarna, Jesu seger gäller för alla tider, Djävulen är avslöjad som den lögnare han är. Och i Himlen finns inga lögner och därför finns inte heller Djävulen där.

Och resultatet är att det är hos oss på Jorden som Djävulen verkar. Vi ser hans verk speciellt idag, när vi ser alla ondska som finns i vår värld.

Och det är intressant att läsa i 1 Mos 3:14.

1 mos 3:14 Och Guds Jashve sade till ormen: På grund av att du har gjort det här så är du förbannad från alla tamdjur och från alla markens djur, på din buk skall du röra dig och stoft skall du äta. 

Här ser vi hur Djävulens plats skulle vara att kräla på marken långt ner som möjligt och det är alltså samma tänkande som i Upp 12:9. Där han kastas ner på marken.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar