måndag 24 februari 2020


De 2 Vilddjuren 3,
Det 10 hornade Vilddjuret kommer ur havet


En annan intressant sak som vi hade redan i Upp 13:1 är att Vilddjuret, kommer ur Havet. Ja alla 4 i Daniels bok kommer från Havet.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].


Dan 7:3. Och fyra härsklystna [väldiga] levande väsen [djur, varelser] steg upp ur havet, det ena år efter [annorlunda än] det andra.


Vi möter havet i Upp 21. Där ser vi att i Guds stad finns inget hav.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.

Hav i Bibeln står för Hedningarna, andra folk än det Judiska och Israeliska. Och i Guds stad ska de bara vara människor som tagit emot Jesus och alltså är inympade i det Judiska Olivträdet som Paulus skriver om.

Det är i den betydelsen man får se Vilddjuren som kommer ur havet. Det kommer alltså ur den Hedniska världen. Och Vi möter det också som en tidsangivelse i Upp 13 där vilddjuret som kommer ur Havet kommer under Hedningarnas tidsålder medan det tvåhornade vilddjuret som kommer ur marken kommer ur den tid när Judarna fått sitt land och Hedningarnas tid är över. Vi kommer mera till det längre fram.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar