torsdag 20 februari 2020


Kvinnan och draken 25,
Summering 4,
Djävulen tid är kort


Nu i ändens tid är Djävulen speciellt verksam för han vet att hans tid är kort. Hans mål är att utrota Judarna och de Kristna. Men Jesus kommer snart och då är Djävulens tid över.


Kvinnan och draken 15, Djävulens tid är kort

Det är det som vi ser idag. Vi ser djävulens attack och hans tid är kort. Allt snart idag används för att till varje pris utradera allt som har med Israel att göra och allt sant kristet. Och det är för att vi är här i Upp 12:12. Men då ska vi också veta att den här hemska tiden snart är över.

Upp 12:12. Därför, himlarna och de som bor i dem, fröjda er. Ve, de boende på jorden och havet, eftersom Djävulen kommer ner till er, och är väldigt rasande och har förstått att han har liten tid.


Kvinnan och draken 16, Djävulen förföljer Israel

Israels utplåning har alltid varit Djävulens mål och det är därför som han förföljer Kvinnan, som här står för Israel. Att Kvinnan är Israel ser vi på att hon födde pojken som togs upp till Himlen. På samma sätt som Israel födde Jesus.

Upp 12:13. Och då draken [ormen] ser att han kastas till jorden, förföljer han kvinnan som har fött [föder, kommer att föda] pojken [mannen].


Kvinnan och draken 17, Judarna flygs idag hem till Israel

Det är intressant här i Upp 12:14 att Bibeln vet att Judarna ska flyga hem. Och det visste den redan för 2000 år sedan. Vi läser att kvinna ska ges den väldiga örnens två vingar.  För att hon ska flygas till öknen,

Upp 12:14. Och kvinnan ges den väldiga örnens två vingar, för att hon skall flygas till öknen, till platsen där hon ges uppehälle [uppfostras, ges näring], en tid och tider och en halv tid, bort från ormens närvaro.


Kvinnan och draken 18, Israel fick sitt Land efter Hitlers utrotningsförsök

De flyger hem för att komma bort från de hemska som hände. En tid, tider och en halv tid brukar man räkan om till 3,5 år och det var som vi sa tidigare, den tid Hitler körde sina Gaskammare och utrotade 6 milj. Judar.

Upp 12:14. Och kvinnan ges den väldiga örnens två vingar, för att hon skall flygas till öknen, till platsen där hon ges uppehälle [uppfostras, ges näring], en tid och tider och en halv tid, bort från ormens närvaro.


Kvinnan och draken 19, Djävulen tror att han med stora härar kan krossa Israel

Vi har upprepade gånger sett dessa försök i historien där Djävulen försökt med stora styrkor och mycket manskap att erövra Israel och krossa Guds plan. Ja, de Arabiska styrkorna som anföll Israel var vida överlägsna de Israeliska i antal. Men Gud har varit med Israel och gett dem seger varje gång.

Upp 12:15. Och ormen sänder, vatten som en flod, från sin mun, efter kvinnan, för att det skall föra bort henne med strömmen.


Kvinnan och draken 20, Men Jesus är Israels skydd

Att Gud, ja Jesus, är Israels skydd det har vi sett under alla de Krig som varit. Flera gånger har Fienden angripit, men när de gått till angrepp mot det Israeliska området så har härarna alltid utplånats.

Upp 12:16. Och marken hjälper kvinnan och marken öppnar sin mun och slukar floden, som draken [ormen] sänder ut ur sin mun.


Kvinnan och draken 21, Förföljelse mot de Kristna

Förföljelse mot de Kristna sätter också igång enligt den här profetian och den kan vi också se idag. När Djävulen inte lyckas knäcka Israel då ger han sig på de Kristna.

Upp 12:17. Och draken [ormen] är ursinnig på kvinnan och han går bort för att föra krig mot de övriga, hennes avkomma, de som håller Guds Bud [bevarar Guds befallningar] och är Jesu vittne [håller Jesu Kristi vittnesbörd].


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar