söndag 9 februari 2020


Kvinnan och draken 15,
Djävulens tid är kort


Det är det som vi ser idag. Vi ser djävulens attack och hans tid är kort. Allt snart idag används för att till varje pris utradera allt som har med Israel att göra och allt sant kristet. Och det är för att vi är här i Upp 12:12. Men då ska vi också veta att den här hemska tiden snart är över.

Upp 12:12. Därför, himlarna och de som bor i dem, fröjda er. Ve, de boende på jorden och havet, eftersom Djävulen kommer ner till er, och är väldigt rasande och har förstått att han har liten tid.


Var kan vi mera läsa om den här hemska tiden. Jo vi har den i Upp 16 och det är ett ställe som vi läst ofta i den här bloggen, för det beskriver också just vår tid.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Det är de här tre onda andarna som försöker genomföra Djävulens plan att utrota Judarna och förinta de Kristna. Men de har alltså väldigt kort tid på sig. Och vi vet också att de inte kommer att lyckas.

Och det krig det talas om här det är alltså kriget mot Gud, mot hans vilja med Israel och hans frälsning för världen.

Och det är intressant att konstatera att det här kallas för Guds väldiga dag. Det är alltså det som vi har idag. Gud är med oss också i allt det här.

Och hur vet vi det, jo vi kan läsa Upp 15:2 - 4.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

När hela jorden blivit som ett glas hav, När vi kan se allt just som det händer. Då är vi i den tid som beskrivs här. Och så är det ju idag. Vi är alltså här tidsmässigt och kan då stämma in i Moses och Lammets sång, som talar om just det här att det vi ser det är Jesus som har makten. Det är hans beslut som genomförs, Och det som händer är alltså för att Jesus ska ta över, för hans makt ska komma, Ja för Jesus ska komma till oss på riktigt.

Det är också intressant att notera här att Upp 12:12 kunde vi läsa om att Djävulen har kommit till de som bor på Jorden och i Havet. Havet är alltså som vi sagt en symbol här för Hedningarna. Medan Jorden är en symbol för Israel och också vi Kristna som har blivit inympade i det äkta olivträdet, alltså Israel, som Paulus skriver om.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar