fredag 14 februari 2020


Kvinnan och draken 20,
Jesus är Israels skydd


Att Gud, ja Jesus, är Israels skydd det har vi sett under alla de Krig som varit. Flera gånger har Fienden angripit, men när de gått till angrepp mot det Israeliska området så har härarna alltid utplånats.

Upp 12:16. Och marken hjälper kvinnan och marken öppnar sin mun och slukar floden, som draken [ormen] sänder ut ur sin mun.


Marken har, som det står här, öppnat sin mun och slukat floden som draken sände för att utplåna Israel. Floden alltså vatten här står för strömmar av människor. Och marken här är Israels land. Och det är så det har blivit, när fiendehärarna har närmat sig Israel land så har de lösts upp och Israel har segrat.

Och i Hesekiel kan vi läsa att upprepade gånger ska Djävulen försöka. Ja han ska försöka 7 gånger och sedan 7 igen, och efter varje gång ska Israel rensa upp, för Gud är med dem och stoppar fienden.

Och vi tittar här på Hes 39.

Hes 39:5 På markens [fältets, åkerns] yta faller du, för jag har talat säger Herren Jesus [Jashve].

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].

Och när vi ser historien så ser vi att det varit upprepade gång ja kanske just 7 det beror på hur man räknar och vad man räknar in, men 7 är ju också fullkomlighetens tal och det betyder att när det var färdigt så var det klart.

Vad vi kan räkna in i den här listan är Kriget 1948, 1956, 1967, 1973, och så Libanonkrigen och så slutligen Intifadorna tillsammans blir det 7.

Och sedan kan vi läsa hur Israels motståndare fick Gaza remsan,

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}

Vi läser här om ett område öster om havet och där ligger ju Gazaremsan som Israel Motståndare fick överta förvaltningen där 2005.

Därefter ska man på nytt bli angripen men slå tillbaka.

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.

Och det är det här vi ser idag, hur Israel på nytt och på nytt måste se till att Israels motståndare håller sig i de områden som är deras, för de vill hela tiden försöka ta över hela Israel.

Men Israel kommer att segra och det kan vi slutligen läsa i

Hes 39:28 Och de vet att jag är Jesus Guds son [Jashve Gud], i det jag uppenbarar dem för hedningarna [folken], och jag samlar in dem på deras mark och jag lämnar dem inte, för de skall vara där [för deras namn].
Hes 39:29 Och inte mera låter jag dölja mitt ansikte för dem, eftersom jag har utgjutit min ande över Israels folk [hus], säger Herren Jesus [Jashve].

Israel ska ha sitt land i all evighet från idag. Det är fantastiskt och det är Guds löfte, och inte bara att de ska vara där Gud kommer dessutom att välsigna dem han kommer aldrig mer att dölja sitt ansikte som det står och det är liktydigt med att välsigna.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar