tisdag 4 februari 2020


Kvinnan och draken 11,
Vår Guds frälsning fullföljs


Det är när Djävulen är utkastad som frälsningen kan genomföras. Djävulen är den som har anklagat oss men nu när Jesu frälsning gäller då har Djävulen inte längre något att säga till om. Gud hör inte längre på hans anklagelser.

Upp 12:10. Och jag hör en väldig röst i himmelen, som säger: Nu fullföljs [sker, kommer, finns till] vår Guds frälsning och kraft och kungadöme, och hans Kristi [smordes, Messias] makt, eftersom han kastar ner vår broders anklagare, som anklagar dem inför vår Gud, dag och natt.


Det här kan vi också läsa om på många ställen t ex ser vi det här när Gud håller dom. Då är de som har tagit emot Jesus, som står i livets bok undantagna från straff.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Här ser vi det alltså också, Jesus tar bort våra synder, våra fel, i honom är vi helt rena inför Gud. Och Djävulens anklagelser finns inte mera.

Jesu frälsning gäller. Halleluja!!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar