tisdag 25 februari 2020


De 2 Vilddjuren 4,
Kolonial staterna behärskade hela världen



Vilddjuret har 10 horn och det kommer ur det Romerska riket kunde vi konstatera förut. Och den fråga man då ställer sig är har det funnits under historien 10 riken som tillsammans behärskat hela världen.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].


Och i Dan 7 läser vi också.

Dan 7:7. Sedan såg jag i nattens uppenbarelse ett fjärde väsen, fruktansvärt hemskt och enormt kraftfullt och med tänder av järn och det var fullständigt härsklystet. Slukade och genomborrade, och stampade på resterna med sina fötter. Det var överlägsen alla andra väsen i sin framgång och hade 10 horn.

Och i Dan 2 möter vi dt som tår, tår är ju 10 till antalet.

Dan 2:41. Men du såg fötter och tår, delvis av krukmakarlera och delvis av järn, ett delat rike med fördärv och styrka av järn, därför har allt där blivit på det sättet, det du såg, järn blandat med lerig lera.

Det är intressant att konstatera att Kolonialstaterna var till antalet c:a 10. Vi kan räkna upp dem England, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Belgien, Holland, Tyskland, Ryssland, USA. Det blir totalt 10 och tittar vi på vilka som låg på det tidigare Romerska området så blir det 7, samma som huvudena på Vilddjuret.

Och det är också intressant att konstatera att med den kultur som de här staterna hade som bygger på den Grekiska och Romerska kulturen och arvet så är de alltså en bra förlängning av Romarriket.

Det här kan låta lite konstigt med tanke på att många vill göra EU till Vilddjuret. Och vissa andra hävdar att det ännu inte har kommit för vi har inte sett någon Antikrist.

Men ser vi till just det här att hela jorden ska behärskas så ser vi att de 10 kolonialstaterna väl uppfyller kravet. Likaså kan vi bland dem lätt hitta en bra kandidat till Antikrist som verkligen gav sig på Judarna. Men det ska vi återkomma till längre fram

Så för min del anser jag att tolkningen att det 10 hornade vilddjuret är Kolonial staterna under första halvan av 1900 talet är en väldigt bra tolkning av den här profetian. Vi ska titta vidare på hur profetian hänger ihop med det som hände under fösta halvan av 1900 talet

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar